Hoofdgerechten/ Vega & Vegan/ Vlees en gevogelte

Kip met Teriyaki Saus (Vega optie)

Snelle maaltijd? Dat is dit zeker, zonder dat je een pakje opentrekt! Deze maaltijd is geschikt om met kip te maken, maar kan ook erg goed met vegetarische kip. Er is zelfs veganistisch kip te vinden in de supermarkten. Deze maaltijd is dus echt voor iedereen geschikt.

De saus is de basis en verder kun je met verschillende soorten rijst combineren of verschillende groenten. Kies bijvoorbeeld eens bruine rijst en sugarsnaps of wilde rijst met sperziebonen. Gewoon wat jij lekker vindt! Ik gebruikte voor mijn versie kip van de vegetarische slager, dat is echt een lekkere vegetarische optie.

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 25 minuten

Ingredients

  • 160 gr kip (of kip vegetarische slager)
  • 3 el sojasaus
  • 3 el (rijst)azijn
  • 3 el mirin
  • 3 el water
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 tl donkere basterd suiker
  • 1 tl sesamzaadjes ter garnering
  • Rijst (ong. 100 gr ongekookt per persoon)
  • 400 gram broccoli

Instructions

1

Hak de gember en knoflook fijn.

2

Voeg dit samen met de sojasaus, rijstazijn, mirin, water en basterdsuiker in een pannetje en zet dit op het vuur. De saus mag in ongeveer 5 tot 10 minuten een beetje indikken.

3

Kook in de tussentijd de rijst en stoom de broccoli roosjes.

4

Wanneer de saus klaar is voeg de de helft van de saus aan de vegetarische kip toe. Laat dit ongeveer 5 minuten marineren. Rijg de kip nu op een spiesjes. Deze stap is optioneel.

5

Bak de kip nu gaar.

6

Schep daarna het bord op met de rijst, kip en broccoli. Voeg sesamzaadjes en eventueel rode peper toe en schenk de over gebleven saus er overheen.

Notes

TIP: iets pittiger? Voeg dan wat ringetjes rode peper toe.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Evy
    20 februari 2017 at 21:12

    Mmmm! Deze ga ik binnenkort eens maken!

  • Reply
    Demi | StudioKOOK
    22 februari 2017 at 09:41

    Lekker om dit gerecht met vleesvervangers te maken.

  • Leave a Reply