Hoofdgerechten/ Pasta's/ Vlees en gevogelte

Kip gehaktballetjes, dragonsaus en pasta

Kip gehaktballetjes in dragonsaus www.jaimyskitchen.nl

Dit recept is een perfect voorbeeld van een probeersel wat onwijs goed uitgepakt heeft. Een heerlijk pasta gerecht met gehaktballetjes van kipgehakt en een heerlijke roomsaus met dragon. Heerlijke smaken! De gehaktballetjes zijn extra gekruid met Parmezaanse kaas voor een extra smaak boost.

Het recept maakte ik voor 5 personen, met een goede salade erbij. Het lijkt weinig saus, maar de saus is vrij machtig en verdeeld makkelijk over de pasta, waardoor ik dit heerlijk vind. Hmm, het water loopt me in de mond terwijl ik dit recept aan het uittypen ben.

Kip gehaktballetjes in dragonsaus www.jaimyskitchen.nl

Kip gehaktballetjes, dragonsaus en pasta

Print Recipe
Serves: 4 tot 5 personen Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 500 gr volkorenpasta
  • 350 gr kipgehakt
  • 5 gr verse peterselie, gehakt
  • 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 200 ml room
  • 100 gr Mascarpone
  • 2 el citroensap
  • 1 ei
  • 4 -5 el paneermeel
  • 80 gr kappertjes
  • 1 witte ui
  • 5-10 gr verse dragon (gedroogd mag natuurlijk ook)
  • 3 tenen knoflook, geraspt
  • Olijfolie en boter om in te bakken.

Instructions

1

Meng het kipgehakt met de helft van de Parmezaanse kaas, alle geraspte knoflook en gehakte peterselie. Meng hier ook het paneermeel en het ei doorheen. Breng op smaak met peper. Draai van het gehakt nu kleine gehaktballetjes.

2

Zet in de tussentijd een pan met gezouten water op voor de pasta en wanneer het water kookt, kook je de pasta volgens de aanwijzigingen van de verpakking.

3

Neem de gehaktballetjes en braad deze goed aan in een klont boter. Zet het vuur laag nadat ze bruin zijn aan de buitenkant en bak nog even 5 minuten door. Haal ze daarna uit de pan op en leg ze een bord.

4

Snipper het uitje en fruit dit aan, voeg daarna de room en mascarpone er aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de kip gehaktballetjes toe aan de saus en laat dit nog 5-10 minuten pruttelen op laag vuur. Hak in deze tijd de dragon fijn en voeg dit samen met citroensap en kappertjes toe aan de saus.

5

Dien de balletjes op met de dragonsaus en kip gehaktballetjes. Serveer met een frisse salade.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply