Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Voorgerechten

Kerst Recepten: 6 x Voorgerechten

Vandaag zijn de voorgerechten aan de beurt. Onwijs leuk om een speciaal gerecht op tafel te zetten tijdens de feestdagen, met name Kerstmis natuurlijk. Het voorgerecht is de tijd om even indruk te maken, het eerste echte volwaardige gerechte op tafel. Hier kun je 6 gerechtjes, visgerechten of soepen, want dat zijn mijn persoonlijke favorieten!

Ceviche

Dit is een gerechtje om indruk mee te maken. Het recept heb ik gemaakt voor het kookboek ‘Gezonde Wereldgerechten’ en scoorde goed op de boeklancering. Het is fris, pittig, romig, zoet en gewoon onwijs lekker. Ook kun je het de dag van te voren maken!

cevice-2

Makreel Rilette

Nog een nieuw receptje, onlangs verschenen op JaimysKitchen, makreel rilette. Koude vis is gewoon erg lekker als voorgerecht, houdt het lekker fris. Dit is onwijs lekker op een toastje of broodje.

Makreel Rilette Kerst Recept

Gravad Lax

Ook een gerechtje wat onwijs goed vooraf te maken is. De zalm word bereid in zout. Klik maar snel even door, dat is zeker de moeite waard!

Gravad Lax 2

Geroosterde Paprika en Pastinaak soep

Een heerlijk soepje voor vegetariërs, maar ook voor vleeseters natuurlijk. De geroosterde paprika maakt de soep extra lekker en de pastinaak geeft de soep een zoete ondertoon.

Alpro Paprika Pastinaak soep

Gevulde Tomaat met Garnalen

Dit ziet er vooral ook enorm gezellig uit. De tomaatjes fijn gevuld met een zelf gemaakte garnalen salade,  zeer eenvoudig te maken. Je zou de tomaatjes uiteraard ook met bijvoorbeeld (gerookte) kip kunnen vullen of er een vegetarische variant van kunnen maken.

Gevulde tomaat met garnalen kerst recept

Pompoen-Wortel Soep

En nog een soepje, namelijk een pompoen wortelsoep met salie. Salie is een heerlijk kruid en maakt deze soep net even iets anders.

Kerst recept: Pompoen Wortelsoep

Dat waren mijn favoriete voorgerechtjes voor tijdens de Feestdagen. Zoals je ziet houd ik erg van vis gerechten!

Morgen online: 6 x Hoofdgerechten voor Kerst

afsluiting-jaimy-1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply