Diner/ Lunch

Kerst Recepten: 6 x Amuses of Borrelhapjes

Als amuse houd ik zelf van een klein hapje, eigenlijk een soort borrelhapjes. Denk aan een stukje lekker brood met een goede dip. Daar een heerlijk glas Prosecco bij en dan is een amuse voor mij compleet. In dit artikel laat ik jullie 6 recepten zien van amuses of borrelhapjes die wat mij betreft op het Kerstmenu mogen staan deze feestdagen.

Gezelligheid staat voorop toch? Handzame hapjes zijn dat belangrijk en daarom vind ik het leuk om iets simpels te serveren zoals brood met een dip. Ook zie je dat ik enorm van vijgen houdt en laat onderstaand twee manieren zien hoe je vijgen enorm feestelijk kunt presenteren!

Onderstaand alle links naar de artikelen, wanneer je op de titel klikt.

Hazelnoot Pesto

Deze pesto met dragon, hazelnoten en spinazie is echt onwijs lekker. Er zitten nog wat ingrediënten in verstopt wat het een erg frisse pesto maakt. Heerlijk op brood, maar ook bij vis of in de pasta.

Hazelnoot, Spinazie en Dragon Pesto

Vijg met Feta en Parmaham

Dit ziet er zo leuk uit! Gezellig voor op de tafel toch? Heerlijke verse vijgen met feta kaas, Parmaham en een blaadje munt voor de frisheid!

Vijg met Feta

Mediterraanse Tapenade

Hmm lekkere brooddip. Goed stuk brood erbij en je bent klaar! Deze tapenade bevat olijven, kappertjes en zongedroogde tomaat.

Mediterraanse Tapenade

Gevulde vijgen met Geitenkaas

Hmmm een beetje drank mag er wel bij! Deze vijgen met geitenkaas en dukkah worden afgemaakt met vermout!

Dukkah gevulde vijgen

Baba Ganoush

Een heerlijke dip van geroosterde aubergine en tahini. Heerlijk verrassende spread!

baba ganoush (1)

Paprika Feta Dip

Nog een brood dip! Deze is onwijs lekker omdat hij luchtig is, lekker goed mengen dus. Feta en geroosterde paprika, een perfecte combinatie!

Paprika Feta Dip

Welke hapjes zou jij op tafel zetten?

Morgen komt het volgende lijstje met kerst recepten: 6 x voorgerechten!

afsluiting-jaimy-1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply