Hoofdgerechten

Kerst Recepten: 6 x Hoofdgerechten

Zoek jij nog een lekker hoofdgerecht voor tijdens jouw Kerst Diner? Hier wil ik je wat inspiratie geven om een keuze iets makkelijker te maken. Er komen Vis-, Vlees en vegetarische recepten aan bod, dus voor ieder wat wils! Ook geef ik jullie nogmaals het geheime familie recept, jaarlijks met Kerstmis gegeten, namelijk konijn.

Makreel met Grapefruit en Knolpuree

Hmm dit is een persoonlijke favoriet. De makreel filets worden gebakken en zijn onwijs lekker bij de zacht, zoet en bittere grapefruit. Ook maken we hier een dille olie bij verse groenten en een puree. Misschien wil ik dit zelf nog eens maken voor bij het Kerstdiner!

Makreel

Familierecept Konijn

De prijs voor meest fotogeniek gerecht zal niet gewonnen worden, maar dit is het recept voor konijn in het zuur. Al onwijs lang in de familie en vorig jaar besloot ik dit te delen. Best speciaal voor mij, want mijn lieve oma, die er helaas niet meer is, maakte dit elk jaar weer. Je moet wel echt een dag van te voren beginnen met koken.

Konijn

Pasta met gele Pesto en Rivierkreeftjes

Ook een iets simpeler gerechte qua bereidingstijd hoor erbij, namelijk deze pasta met gele pesto en rivierkreeftjes. De rivierkreeftjes maken het gerecht toch bijzonder en je staat niet te lang in de keuken.

Pasta Gele Pesto Biagi

Hassel Back Kip

Genoeg keuze voor iedereen met deze drie varianten van gevulde kip. De kip wordt in de oven gegaard, dus blijft lekker zacht en sappig.

Hassel Back Kip Kerst Recept

Zoete Aardappel Gnocci

En een vegetarisch recept hoort er ook bij. Deze zelfgemaakte zoete aardappel gnocchi is onwijs lekker en leuk om te maken. Ook leuk om samen met kinderen voor te bereiden! Je zult zeker geen vlees of vis missen in dit recept!

jaimyskitchen, zoete aardappel, sweet potaio, gnocchi, italiaans, pasta, alpro, alpro soya cuisine, vegan, veganistisch
Risotto Venkel met Kabeljauw

Een goede oude van JaimysKitchen. Heerlijke smeuïge risotto van venkel en courgette, afgemaakt met spekjes en een goed gebakken stukje kabeljauw. Surf en Turf kan goed samen!

Risotto met Kabeljauw

Dit waren de hoofdgerechten, welke zou jij kiezen voor tijdens het Kerstdiner?

Morgen alweer donderdag, dan laat ik jullie 6 x bijgerechten zien, perfect voor bij al deze lekkere gerechten.

afsluiting-jaimy-1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply