Ontbijt/ Zoet

Jaimy test Jamie: Black Rice Pudding met Mango

Dit is een nieuwe rubriek op JaimysKitchen, namelijk: ‘Jaimy test Jamie’. Wellicht weten jullie al dat ik Jamie Oliver echt een topper vind, ik kook erg graag zijn recepten. Dit komt met name omdat zijn focus op ‘home cooking’ ligt, dat past helemaal in mijn straatje. In deze terugkomende reeks ga ik zijn recepten testen voor jullie! Nu zal ik direct maar eerlijk zijn; alleen de recepten waar ik fan van ben zullen op Jaimyskitchen.nl verschijnen.

Het eerste recept is een ontbijttopper: Zwarterijstepap met mango, limoen, passievrucht & kokos. 

Dit recept komt uit het nieuwe boek: ‘Jamie’s Superfood’. Dit is tot nu toe echt een van mijn meest favoriete recepten die ik gekookt heb uit het boek. Let op, ik heb het recept wel naar mijn eigen smaak een beetje aangepast. De mango is een lekkere zoetmaker, de yoghurt en passievrucht zorgen voor een zuurtje en de walnoten en kokos zorgen voor een lekkere crunch.

Ingrediënten voor 4 porties:

– 200 gram zwarte rijst
– 1 rijpe mango
– 1 limoen
– een handje walnoten
– 1 flinke eetlepel kokosrasp
– 2 rijpe bananen
– een paar druppeltjes vanille extract/aroma
– 4 eetlepels honing
– 200 ml amandelmelk (of hazelnootmelk)
– optioneel: 2 passievruchten
– optioneel: honing

Black Rice Mango

Hoe maak je het?

  1. Kook de zwarte rijst nét iets te gaar. De rijst moet namelijk lekker plakkerig zijn. Nadat de rijst normaal gaar zou zijn, laat je hem zeker 5 munten door koken.
  2. In de tussentijd maak je de mangopuree door het vruchtvlees in de blender of met de staafmixer en het sap van de limoen fijn te pureren. Dit mengsel bewaar je even in een kommetje.
  3. Wanneer de rijst gaar is, laat je deze goed afkoelen.
  4. Rooster de walnoten en de kokosrasp even in een droge pan en hak het fijn.
  5. Wanneer de rijst afgekoeld is neem je 2/3 van de rijst en voeg dit in de keukenmachine met de rijpe bananen en het vanille-extract. Indien je van zoet houdt, voeg dan wat honing toe. Laat de keukenmachine zijn werk doen tot het een glad geheel is. Nu kun je de overige rijst er doorheen roeren, zodat je een lekkere structuur krijgt.
  6. Verdeel de pap over 5 glaasjes of kommetjes, voeg een laagje mangopuree toe, de yoghurt en het noten/kokos mengsel. Indien je passievrucht gekozen hebt, voeg deze dan bovenop toe, ziet er lekker feestelijk uit 😉
  7. Persoonlijk vind ik de pudding net zo lekker zonder passievrucht, geen must dus!
  8. De kommetjes kun je een aantal dagen (ongeveer 5) in de koelkast bewaren, dus maak dit lekker op zondagmiddag en geniet de rest van de week van een heerlijk ontbijtje!

Liefs Jaimy

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply