Hotspots

Het Arresthuis: Restaurantweek Diner

Jaarlijks werkt Het Arresthuis mee aan de Restaurantweek. Tijdens deze week kun je tegen een gereduceerd tarief dineren, om kennis te maken met je nieuwe favoriete restaurant. Daarbij komt dat Het Arresthuis een nieuwe chef heeft! Samen met mijn vriend Erik werden we uitgenodigd om te komen dineren. Hou je vast, dit is mindblowing!

Jeroen van Gansewinkel is de nieuwe chef-kok en een echte aanwinst voor het team. Raoul is helaas weg bij Het Arresthuis, maar gaat een mooie nieuwe uitdaging aan, daarover komt later meer op de blog. Met een gezonde passie en gedrevenheid is Jeroen aan de slag gegaan om alle gasten te verrassen, en óf dat gelukt is! Erik en ik waren echt helemaal onder de indruk van elk gerecht en hebben oprecht nog nooit zó genoten van dineren.

Een diner bij Het Arresthuis staat garant voor een volle avond vol genieten, verrassingen en volledig in de watten gelegd worden. We waren echt in de zevende hemel en dat gevoel heeft zich nog een paar dagen aangehouden. Kun je nagaan hoe geweldig dat het was! Ik denk dat ik de avond maar in foto’s laat zien, die spreken namelijk voor zichzelf!

Het Arresthuis Restaurantweek

We werden feestelijk met Champagne Mailly Grand Cru Brut Réserve ontvangen, om eerst lekker te borrelen. Daarbij kregen we alvast wat fingerfoods bestaande uit een amandel-olijf koekje, een krokant van olijf en verse Taggiasche olijven. Een onwijs goed begin! De olijfjes waren heerlijk!

Het Arresthuis Restaurantweek

Nog meer fingerfoods! Daar hou ik trouwens echt enorm van, haha! We werden enorm nieuwsgierig hiervan. De middelste is een roomkaas met gember en kokos, onwijs smeuïg!

Het Arresthuis Restaurantweek

Gezouten harde Wener bodem met tomaat, zilverui, yoghurt en mosterdzaad. Hele aparte, frisse smaak! Qua uiterlijk is deze mijn favoriet van de drie, zo schattig!

Het Arresthuis Restaurantweek

Maar deze was veruit favoriet qua smaak! Helaas is de foto niet heel scherp, daar baal ik een beetje van want deze is gewoon een echte verrassing. Het is een Bonbon van witte chocolade gevuld met kersen, zwarte peper en geroosterde paprika, maar dan in vloeibare vorm. Dus je bijt hem stuk en dan komt die heerlijke vulling door je hele mond! Wauw!

Het Arresthuis Restaurantweek

Pretty amuse bestaande uit een consommé van komkommer met algen en tofu. De tofu was echt heerlijk zacht! Erik bleek iets minder fan van de algen te zijn, maar wat erg lekker was, is dat de frisse komkommer smaak heel goed te vinden was.

Het Arresthuis Restaurantweek

Leuk verhaal; ik zei tegen Erik: ‘ik ben zó benieuwd hoe de sushi smaakt’. We hadden laatst sushi besteld, maar die vond ik erg teleurstellend. Dus ik zei tegen Erik: ‘sushi is pas écht goed wanneer de rijst heerlijk smeuïg door je mond gaat’. Ik at de sushi en kon alleen maar knikken… DIT bedoel ik! Het was een vegetarische sushi van komkommer, sesam mayonaise en sepia kroepoek. Die sesam mayo was perfect erbij!

Het Arresthuis Restaurantweek

En toen zaten we op het puntje van onze stoel. Grote borden werden naar onze tafel gebracht met dít kannetje. Onwijs indrukwekkend, maar wat ging er toch gebeuren?

diner met stikstof

Er werd stikstof toegevoegd bij het gerecht! Dit trekt erg veel bekijks, want het is gewoon echt een beleving. De stikstof werd aan een halve verse kokosnoot met heerlijk geurende steranijs toegevoegd.

Koken met stikstof

Dit levert een prachtig plaatje op, kriebels in mijn buik haha! Een perfect voorbeeld van genieten en eten waarbij al je zintuigen geprikkeld worden.

Het Arresthuis Restaurantweek

Zoals je ziet; ik ben helemaal in mijn nopjes.
Het waren verschillende structuren van kokos en pandan. Op pandan ben ik sowieso gek, het heeft  voor mij een verslavende smaak, maar vooral geur. Erik begreep geloof ik niet helemaal wat ik bedoelde haha!

Het Arresthuis Restaurantweek

Moet ik echt kiezen? Dan was dit misschien mijn favoriete gerecht, omdat de smaken onwijs puur waren. De tartaar van tonijn is heerlijk met de zoetzure groentjes, avocado mousse, gestoomde eidooier en gepofte granen. Aan tafel werd er Dashi bij geserveerd, een sterke Japanse bouillon. Perfecte combinatie in mijn ogen!

Het Arresthuis Restaurantweek

Het tweede voorgerecht was zacht gegaarde makreel, bouillon van lavas, granny smit appel, bleekselderij en krokant van yoghurt. Heerlijke structuren bij elkaar en de frisheid van de bleekselderij en appel waren zó goed terug te proeven.

Het Arresthuis Restaurantweek

Het tussengerecht was een surf en turf combinatie namelijk coquille met ossenstaart. Heerlijke combinatie, want de ossenstaart was best behoorlijk smaakvol en dat past perfect bij de bite van de coquille. De diverse structuren van pompoen verraste mij enorm. Eerlijk gezegd was ik een beetje uitgekeken op pompoen de laatste tijd, maar deze was zó intens zacht, serieus een nieuwe ervaring! Het werd geserveerd met beurre blanc en saffraan.

DSC_1225

Erik geniet! We krijgen bij elke gang een bijpassende wijn, wat wij dus echt geweldig vinden. Voor Erik is het helemaal nieuw en hij is zo enthousiast: ‘Ah, dat verhaal bij alle wijnen: Je wilt toch nooit meer wat anders?!’. Zo leuk om te horen, je waardeert de wijnen zo veel meer!

Het Arresthuis Restaurantweek

We kregen twee verschillende bereidingen van de kalf ribeye á la Ossobuco. Je ziet twee plakjes rosbief en daar onder, oh wat daar onder lag was zo mals! Mén, dat was lekker! Er werd een aardappelwafel bij geserveerd met een puree van doperwten en bospaddestoelen en prei krokant. Heerlijk, ik ben normaal meer van de vis gerechten, maar deze was ook erg lekker!

Brie de Meaux nagerecht

Bij dit fantastische kaasgerecht kregen we een heerlijke Tawny Port. De sommlier vertelde zo leuk over de porthuizen in Europa, we hingen echt helemaal aan zijn lippen. Deze port was echt heerlijk bij de Cheesecake van Brie de Meaux met truffel en waterkers. De bodem was heerlijk zoet, lekker in contrast met de smaakvolle brie! Maar, toen werd het mij teveel, haha. Deze kreeg ik helaas maar voor iets meer dan de helft op, omdat ik volgegeten was en dit toch een vrij zwaar dessert is.

Het Arresthuis Restaurantweek

We besloten om één nagerecht te delen, omdat we het toch niet wilden missen. Daar waren we heel blij mee! Het nagerecht was heerlijk fris, perfecte afsluiter van het heerlijke 6-gangen diner. Het bestaat uit diverse structuren van witte chocolade, bloedsinaasappel en venkel. Ook heerlijke vanille was er aan toegevoegd.

Het Arresthuis Restaurantweek

Erik waagde zich nog aan een kopje lekkere espresso, bij mij was het klaar voor de avond haha! We hebben nog even nagepraat over de avond, het heerlijke diner.

Een diner bij Het Arresthuis is écht avondvullend, wij hebben 5 uur gedineerd en hebben van elke seconde genoten. We zijn van mening dat dít pas echt dineren is en willen stiekem niet meer anders! Heb je iets te vieren of wil je je een avondje in de watten laten leggen, verrast worden en al je zintuigen laten prikkelen? Dan vinden wij dat je bij Het Arresthuis op de juiste plek bent.

GOED NIEUWS!
Het Arresthuis heeft een vierde plek bemachtigd met de restaurantweek, wat betekend dat de restaurantweek actie verlengd gaat worden! Vanaf 28 april kun je weer voor scherpe tarieven dineren! Lijkt het je wat?

Bel 0475 870 870 of reserveer via info@hetarresthuis.nl!

Of ga naar de website: Het Arresthuis

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Eric Twikler
    25 april 2016 at 11:16

    Super leuk geschreven recensie. Ik ken jeroen van Cucina del Mondo in Heerlen. Ik kom snel eens eten want het ziet er top uit!
    Eric

    • Reply
      admin
      28 april 2016 at 21:28

      Dan weet je vast wat voor geweldige gerechten Jeroen maakt 😉

  • Reply
    Maartje
    10 januari 2017 at 08:55

    Wow dit ziet er echt super uit! Hoe is de ambiance? Persoonlijk vind ik dat ook heel belangrijk. Een restaurant met klasse maar toch ook een warme uitstraling is voor mij ook belangrijk. Het zogenaamde sfeerproeven;)

  • Reply
    Restaurant catalogus
    16 januari 2017 at 11:36

    Ziet er goed uit zeg!

    Gr.
    Lisette

  • Leave a Reply