Ontbijt/ Zoet

Havermout Pizza met kiwi

havermout pizza Zespri Sungold www.jaimyskitchen.nl

Een havermout pizza klinkt een beetje hip en misschien is het dat ook wel, maar het is óók erg lekker. Krokante havermout met fruitige kiwi sungold en romige soja yoghurt, dat is voor mij een perfect ontbijt. En dan is het ook nog eens gezond, wat wil je nog meer?

Voor mij is het erg belangrijk om dagelijks met fruit te ontbijten. Naast het feit dat fruit gewoon onwijs lekker is, is het lekker fris en gezond, een goede start van de dag toch?!

Ontbijten met havermout pizza

Ontbijt is een belangrijk moment van de dag, je kunt je opladen voor een dag vol met energie. Toch zijn er veel Nederlanders die niet ontbijten of niet dagelijks ontbijten. Zo jammer, het is zo makkelijk om van je ontbijt een feestje te maken. In het weekend ga ik voor een feestontbijt, doordeweeks mag het iets simpeler. Dit ontbijt zou ik als een weekend ontbijt beschouwen, omdat je er een dik half uur mee bezig bent. Of eigenlijk, de oven doet het werk, kun jij in de tussentijd je instagram bijwerken, de was doen ect.

havermout pizza Zespri Sungold www.jaimyskitchen.nlEn dan kom ik weer bij het fruit. Heb je al eens een kiwi gold geproefd? Veel milder en zoeter van smaak in vergelijking met een groene kiwi, ik ben oprecht fan. Al een behoorlijke tijd hoor, niets nieuws bij mij.

Waarom je die kiwi nu zou eten?

  • Omdat de kiwi niet teveel calorieën bevat! Namelijk 79 per 100 gram.
  • Er veel vitamine C in zit, namelijk 161,3 mg per kiwi. Hallo energie!
  • Stabiele bloedsuiker spiegel oftewel, geen hongergevoel!

Allemaal belangrijke punten, zeker nu ik goed probeer te sporten en mijn voeding een beetje bijhoud. Een kiwi is in ieder geval een gezonde keuze, goed om te weten toch? Nu dan mijn favo recept met de kiwi!

Havermout Pizza met kiwi

Print Recipe
Serves: 2 porties Cooking Time: 35 minuten

Ingredients

  • 75 gr banaan
  • 100 gr havermout
  • 1 tl kokosolie
  • 0,5 tl kaneel
  • 2 kiwi gold
  • 6 frambozen
  • 2 el soja of Griekse yoghurt
  • 1 tl chipzaad

Instructions

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Prak de banaan en meng dit met havermout, kokosolie en kaneel tot een deeg. Neem een bakplaat met bakpapier en vorm twee mini pizza's van het deeg. Zorg dat de boden ongeveer 0,5 centimeter dik is. Bak in 30 minuten af of tot de bodem stevig is en de randjes goudbruin.

3

Beleg de pizza met plakjes kiwi, de frambozen en maak af met de yoghurt en chipzaad

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Sherry
    15 juli 2017 at 23:01

    Dat ziet er lekker uit. Je hebt altijd lekkere recepten.

    • Reply
      admin
      16 juli 2017 at 11:59

      Ah wat lief sherry, vind ik heel leuk om te horen!

    Leave a Reply