Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Havermout koekjes met dadels - Glutenvrij

Havermout koekjes met dadels - Glutenvrij

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 90 gr gedroogde vijgen
  • 70 gr medjoul dadels
  • 150 gr glutenvrije havermout van AH
  • 50 gr walnoten
  • 1 tl gesmolten kokosolie of boter

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze koekjes van glutenvrij havermout zijn heerlijk als ontbijt of tussendoortje. De dadels en vijgen maken de koekjes lekker zoet en door de havermout zit je lekker lang vol. 

Zelf glutenvrije koekjes maken

Heerlijk om in de soja of Griekse yoghurt te dippen. Of wat dacht je van Lemon Curd. Deze koekjes zijn een beetje chewy en dat vind ik zelf erg lekker. Ik maakte dit met de Glutenvrije havermout van van Albert Heijn als laatste recept voor de glutenvrije challenge. Binnenkort alle recepten op een rijtje, maar vandaag eerst dit recept. De Lemon Curd maakte Sandra van Leuke Recepten, dus het recept is daar binnenkort terug te vinden. Jammie, die was echt onwijs lekker en het zurige van de Lemon Curd past perfect bij de zoete koekjes. 

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 175 graden. Week de vijgen 5 minuten in heet water.

Stap 2

Prak de bananen tot een gladde massa. Hak de walnoten.

Stap 3

Snijd de dadels en vijgen in stukjes. Let op dat je de puntjes van de vijgen eraf snijd. Voeg dit bij de bananen toe.

Stap 4

Voeg de havermout en gehakte walnoten bij de de rest en meng als laatste de kokosolie of boter bij het mengsel. Kneed dit tot een geheel.

Stap 5

Maak 8 koekjes en bak deze af in 12 minuten in de oven. Keer ze halverwege om.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet ontbijt glutenvrij dadels hapjes & snacks tussendoortje bakrecepten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴