Snacks/ Zoet

Havermout koekjes met dadels – Glutenvrij

Deze koekjes van glutenvrij havermout zijn heerlijk als ontbijt of tussendoortje. De dadels en vijgen maken de koekjes lekker zoet en door de havermout zit je lekker lang vol. Heerlijk om in de soja of Griekse yoghurt te dippen. Of wat dacht je van Lemon Curd.

Deze koekjes zijn een beetje chewy en dat vind ik zelf erg lekker. Ik maakte dit met de Glutenvrije havermout van van Albert Heijn als laatste recept voor de glutenvrije challenge. Binnenkort alle recepten op een rijtje, maar vandaag eerst dit recept.

De Lemon Curd maakte Sandra van Leuke Recepten, dus het recept is daar binnenkort terug te vinden. Jammie, die was echt onwijs lekker en het zurige van de Lemon Curd past perfect bij de zoete koekjes.

Havermout koekjes met dadels - Glutenvrij

Print Recipe
Serves: 8 koekjes Cooking Time: 25 minuten

Ingredients

  • 2 rijpe bananen
  • 90 gr gedroogde vijgen
  • 4 medjoul dadels (70 gr)
  • 150 gr glutenvrije havermout van AH
  • 50 gr gehakte walnoten
  • 1 tl gesmolten kokosolie of boter

Instructions

1

Verwarm de oven op 175 graden.

2

Week de vijgen 5 minuten in heet water.

3

Prak de bananen tot een gladde massa.

4

Snijd de dadels en vijgen in stukjes. Let op dat je de puntjes van de vijgen eraf snijd. Voeg dit bij de bananen toe.

5

Voeg de havermout bij de de rest en meng als laatste de kokosolie of boter bij het mengsel. Kneed dit tot een geheel.

6

Maak 8 koekjes en bak deze af in 12 minuten in de oven. Keer ze halverwege om.

Notes

Tip: Dip de koekjes in (soja) yoghurt of lemon curd.

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply