Lunch/ Ontbijt/ Zoet

Havermout cake met nectarine

Een heerlijke cake die je gewoon als ontbijt mag eten, wat een feest! Nectarines zijn nog steeds volop verkrijgbaar, dus ik besloot om een gezonde havermout cake te maken met dit zoete fruit. De cake is heerlijk als ontbijt of als gezond tussendoortje.

Ontbijten met cake

Een cake als ontbijt voelt misschien een beetje vreemd, maar met deze cake hoef je geen schuldgevoel te hebben. Met havermout als basis, zul je lang een verzadigd gevoel hebben, de banaan maakt het lekker zoet. Er zitten geen toegevoegde suikers in het recept dus het is helemaal healthylife en kids proof! Bij mij staat er snel weer een taartje in de oven!

Havermout cake met nectarine

Print Recipe
Serves: 2 kleine cakes Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • 2 nectarines
  • 50 gr rozijnen in water geweekt
  • 2 bananen
  • 100 gr havermout
  • 60 gr amandelmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • boter om in te vetten
  • snuf je zout

Instructions

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Wel de rozijnen in heet water en snijd de nectarines in kleine blokjes.

3

Neem een keukenmachine en voeg hierin alle ingrediënten behalve de rozijnen, nectarines, bakpoeder en het boter. Meng tot een glad beslag.

4

Vet de boden van je springvorm in met boter.

5

Meng de nectarines, rozijnen en het bakpoeder met beslag.

6

Voeg het beslag in de vorm(en) en bak in ongeveer 35-45 minuten af. Wanneer je met een saté prikker erin prikt en deze er schoon uitkomt, dan is de cake klaar. De baktijd kan per oven verschillen.

Notes

De havermout cakes zijn het lekkerst wanneer deze net uit de oven komen!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    jonna@burgertrutjes
    7 juli 2017 at 07:54

    Wat een super lekker recept! En prachtige foto’s. Nectarines zijn altijd zo lekker in de zomer. Nooit aan gedacht om er een cake mee te maken.

  • Reply
    Havermout fan
    4 oktober 2017 at 11:20

    Mmmmmmm dat ziet er lekker uit om te serveren als ontbijt of als tusendoortje. Nu het herfst is zal ik eens kijken welk ander soort fruit zich hier ook goed voor leent.

    • Reply
      admin
      7 oktober 2017 at 17:25

      Wat dacht je van vijgen?!

    Leave a Reply