Hoofdgerechten/ Makkelijke Maaltijden/ Vega & Vegan

Gevulde zoete aardappel met kikkererwten

Een zachte, geroosterde zoete aardappel vol met allerlei lekkers! Dit is absoluut een makkelijke maandag recept, want je hoeft zelf eigenlijk vrij weinig te doen! Lekker op de bank gaan zitten en wachten tot de oven piept. Het is onwijs lekker en ook nog eens súper gezond, passend in een low carb oftewel koolhydraatarm dieet.  Zeker eens proberen, ook als je nog nooit zoete aardappel gegeten hebt.


Gepofte zoete aardappel met kikkererwten gevuld

De zoete aardappel gaat voor ongeveer 45 tot 60 minuten in de oven, maar dit is geheel afhankelijk van je oven. Wanneer deze eruit komt is hij helemaal gaar en zacht geworden van het poffen. Heerlijk! De kikkererwten maken we juist krokant in de oven en dat geeft een heerlijke combinatie. De dressing maken we met tahin, maar heb je dit niet in huis, vervang het dan door yoghurt! Erik en ik hadden voldoende aan ieder een zoete aardappel, maar als je grote jonge hebt krijg je er misschien wel 1,5 tot twee op, afhankelijk van de grootte van de aardappel.

Zoete aardappel gevuld
Recept: Gevulde zoete aardappel met kikkererwten

Hoeveelheid: 3 zoete aardappelen
Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten:
3 grote zoete aardappelen
1 blikje kikkererwten
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
8 zongedroogde tomaten
12 zwarte olijven
rucola

Tahin dressing:
3 eetlepels tahin of yoghurt
sap van 1 citroen
knoflook (vers geraspt of poeder)
peper en zout
eventueel een beetje water om te verdunnen.

Bereiding:

  1. Verwarm je oven op 200 graden.
  2. Was de zoete aardappelen en wikkel ze in zilverfolie. Deze mogen nu voor ongeveer 45 minuten de oven in of tot de aardappel helemaal zacht is.
  3. Hak de zongedroogde tomaat en olijven.
  4. Lek de kikkererwten uit en kruid ze met de paprika- en komijnpoeder. De laatste 20-25 minuten kun je deze mee roosteren in de oven. Tussendoor wel even omscheppen.
  5. De dressing maak je heel simpel door alle ingrediënten te mengen met elkaar.
  6. Wanneer de zoete aardappelen helemaal gepoft zijn, snij je in de lengte deze door. Vul eerst de rucola in de aardappel, dan de geroosterde kikkererwten, zongedroogde tomaten en olijven. Maak af met de tahin dressing.
  7. En nu kun je er énorm van genieten!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Vivian | stayaliveandcooking
    23 mei 2016 at 11:48

    Hmmm, ik ben gek op kikkererwten! Zoete aardappel heb ik nog niet zo vaak gegeten, dus misschien maar eens proberen zo’n gepofte aardappel.

  • Reply
    Persoonlijk: What's New?! | Jaimyskitchen.nl
    6 juli 2016 at 07:02

    […] ps: recept zoete aardappel overload […]

  • Reply
    Een dag uit het leven van… Jaimy | Fit en puur | Recepten voor gezonde voeding vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij
    16 maart 2017 at 05:05

    […] Sweet potato overload met geroosterde kikkererwten, olijven en zongedroogde tomaat. Dit recept heb ik alweer een tijd […]

  • Leave a Reply