Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Gevulde Paprika’s met linzen

Nu moet ik even eerlijk zijn over het ontstaan van dit recept. Dit heb ik namelijk niet zelf bedacht, maar mijn vriend! Toen ik op een zaterdag aan het werk was, wilde hij iets lekkers voor ons koken. Hij is gaan googlen, bedenken wat we lekker vinden, door de supermarkt gaan lopen en zo kwam hij tot de conclusie dat hij gevulde paprika’s wilde maken. Hij koos voor linzen, omdat wij hier beide van houden. De toevoeging van rode pesto vond ik opvallend, maar het is een heerlijke smaakmaker in dit recept. We hebben de paprika’s nog een aantal keer bereid om ze te perfectioneren tot het recept wat jullie nu kunnen lezen. Met een simpele salade met een lekkere dressing is deze maaltijd compleet! Veel lees- en kookplezier!

Ingrediënten voor 2 personen:

Gevulde paprika’s
– 4 paprika’s in verschillende kleuren
– 250 gram linzen
– 2 eetlepels rode pesto
– 2 eetlepels gehakte peterselie
– 2 eetlepels gehakte pecannoten
– 2 kleine teentjes knoflook
– 1 ui gesnipperd
– peper & zout

Salade
– halve komkommer
– rucola
– een paar cherrytomaatjes

Dressing
– 2 eetlepels olijfolie
– peper & zout
– 2 eetlepels roer yoghurt
– halve theelepel mosterd

DSC_0057

Hoe maak je het?

  1. Verwarm je over op 200 graden.
  2. Wanneer je het uitje gesnipperd hebt, voeg je deze toe in een koekenpan en bak je deze totdat ze glazig zijn.
  3. Voeg dan de gehakte knoflook toe, laat even aanbakken en fruit de rode pesto kort aan. Dit doe ik, zodat er wat olie verloren gaat uit de pesto. Wanneer je dit niet doet, wordt de vulling wat olieachtiger na bereiding, wat ik niet zo lekker vind. Fruit de pesto maar een paar seconden aan, anders gaan de smaken verloren. Breng verder op smaak met peper en zout.
  4. Neem een kom om de linzen in te verdelen. Voeg je uien mengsel en de gehakte peterselie aan de linzen toe en meng dit goed door elkaar.
  5. Voeg ook de pecannoten toe aan het mengsel.
  6. Snij de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  7. Neem een ovenschaal, vet deze goed in en plaats de paprika’s hier recht op in. Het kan zijn dat je een klein stukje van de onderkant af moet snijden om ze rechtop te laten staan.
  8. Vul de paprika’s met het linzen mengsel en plaats de kapjes terug op de paprika.
  9. De gevulde paprika’s mogen nu ongeveer 45 minuten in de oven op 200 graden. Houd ze goed in de gaten, elke oven is anders. De paprika’s zijn goed als ze een beetje zacht geworden zijn.

DSC_0069

Salade

  1. Neem de halve komkommer, halveer deze en verwijder de zaadlijsten. Snij van de helften dunne halve maantjes. Dit mag op de boden van je bord.
  2. Was de rucola en plaats deze bovenop de komkommer, in het midden van het bord.
  3. Voeg ook gehalveerde cherrytomaatjes aan de komkommer en rucola toe.
  4. Dressing time! Voeg wat olie in een glaasje samen met peper en zout. Meng dit even en roer de yoghurt en mosterd toe.
  5. Dit alles roer je goed door tot je een gladde dressing hebt.
  6. Druppel de dressing over de salade en je mag beginnen met smikkelen!

DSC_0066

IMG_4875-001

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply