Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Gepofte Zoete Aardappel met avocado

Zoete aardappel gepoft www.jaimyskitchen.nl

Budget time again! Het is weer tijd voor het derde budgetrecept voor de Albert Heijn 5×5 budgetchallenge. Vandaag maakte ik een persoonlijk favoriet namelijk; gepofte zoete aardappelen uit de oven. Dit vind ik echt onwijs lekker zacht van smaak, perfect met avocado, tomaat en feta. Ook een lekker zelfgemaakt sausje mag niet ontbreken. Kijk je mee naar de kosten ingrediënten en bereiding?

Het poffen is niet moeilijk. Het is een kwestie van de aardappelen wassen, gaatje in prikken met een vork en inpakken in zilverfolie en voor ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven afhankelijk van de grootte van de aardappelen en je oven.

De kosten:

4 kleine zoete aardappelen: €2,49 voor 1 kg. Ongeveer 2/3: €1,67
1 avocado: €2,99 voor 6 stuks. 1 stuk €0,50
Feta kaas: €0,95 (helft gebruikt: €0,48)
100 gr cherry tomaat €2,99 voor 500 gr. €0,60.
Kiemgroenten: €1,00 per 60 gr. 20 gr gebruikt: €0,33
De Zaanse Hoeve Roeryoghurt (125 ml): €0,09
AH verse peterselie (4 gr): €0,28

Niet geteld:
Knoflook (1 teen): bolletje gekregen van Albert Heijn
Citroensap (1 el): altijd een flesje in huis
Peper en zout: voorraad

Totaal: €3,95.

Gepofte Zoete Aardappel met avocado

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • 4 kleine zoete aardappelen
  • 1 avocado
  • 100 gr feta kaas
  • 100 gr cherry tomaat
  • 20 gr kiemgroenten
  • 125 ml roeryoghurt
  • 4 gr verse peterselie
  • 1 teen
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout

Instructions

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Was de zoete aardappel, prik er gaatjes in met een vork, verpak in zilverfolie. Laatste stap niet niet persé nodig, maar houd de aardappel dan goed in de gaten en voeg optioneel wat olie toe.

3

Halveer de tomaatjes, snijd blokjes van de feta kaas en snijd de avocado in plakjes. Ben je in een creatieve bui? Maak dan een mooie avocado roos.

4

Maak de saus door de knoflook te raspen of fijn te snijden en toe te voegen aan de yoghurt. Breng verder op smaak met gehakte peterselie, citroensap, peper en zout.

5

Wanneer de zoete aardappelen lekker zacht zijn, snijd je deze doormidden en voeg je de saus in het midden toe. Maak af met de kiemgroenten.

Notes

Tip: De schil eet ik zelf niet op.

Facebook

Facebook

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    10 Budgettips + Budget Challenge | Jaimy's Kitchen
    17 maart 2017 at 17:06

    […] Gepofte Zoete Aardappel […]

  • Leave a Reply