Foodtalk

Food talk: Not just Waffles

Elk jaar, op de laatste woensdag en donderdag in Juli, is er in Roermond sjommelmert. Dit is een twee-daagse markt met kramen en terrassen. Er zijn spullen te koop, kunst te bewonderen en er is muziek om naar te luisteren. Elk jaar is dit weer een gezellige boel!

Tijdens deze markt kwam ik Chef-kok Marc Somers tegen met zijn ‘Wafels’. Nee, dit zijn niet ‘zomaar’ wafels; Marc heeft de hartige wafel op de kaart gezet met verschillende vullingen. Nieuwsgierig geworden? Lees en kijk dan snel verder!

IMG_3201

Marc Somers is naast chef-kok ook freelance chef en helpt restaurants met het ontwikkelen van nieuwe gerechten, of zelfs een hele nieuwe menu kaart. Samen met eigenaar Dennis Alders heeft hij ook het ‘Not Just Waffles’ concept bedacht, speciaal voor Rollende Keukens in Amsterdam.

11894739_10206206777520200_151185356_o

Dit is geen zoete, maar een hartige wafel. De wafel is namelijk vrij neutraal, waardoor de smaken van de vullingen goed tot zijn recht komen.

IMG_3209-1

Voor de vegetariërs is er ook een wafel met een vulling van brie.

IMG_3215

Nadat Rollende Keukens een groot succes was, besloot Marc dit concept mee te nemen naar zijn ‘hometown’ Roermond. Ook hier was het succes groot!

11922972_10206211879967758_4707550774531523206_o

De wafel met ‘Pulled Pork’ vulling. Deze was echt heerlijk, een ware smaaksensatie met heerlijk zacht, licht zoetig varkensvlees. Ik begrijp wel dat deze wafel een succes was.

11874757_10206206782280319_659130794_o (1)

Als laatste de wafel met gerookte zalm, ook een echte winner!

Rollende Keukens

Krijgen jullie ook al zin in een lekkere hartige wafel?

Liefs Jaimy

De foto’s zijn gemaakt door Bikinpoto en Anne Westerbos.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply