Salades

Fit met Gaby #1 – SHE IS BACK!

Hoi allemaal!

Het is alweer een hele tijd geleden dat er een blogje van mij online is gekomen. Er is veel veranderd in mijn leven en ik heb daardoor geen tijd en ruimte gehad om te schrijven. Nu is alles weer gesetteld en heb ik samen met Jaimy een nieuw plan gemaakt. Er zal vanaf vandaag 2 keer in de maand een stukje van mij online komen. Ik ga ook schrijven over andere onderwerpen dan voeding. Ik ga namelijk schrijven over voeding, fitness en gezondheid.

2

Het laatste wat jullie van mij weten is dat ik gestopt ben met mijn wedstrijdvoorbereiding. Dit besluit heb ik genomen begin juli, een flinke tijd geleden. Nog steeds ben ik blij dat het besluit heb genomen. Ik train weer met plezier en ik geniet met volle teugen van eten, om eerlijk te zijn soms een beetje teveel. De balans tussen gezond/ongezond eten heb ik sinds juli niet meer gevonden. Ik ben compleet losgegaan qua eten. Elke avond pizza, burgers, patat en ga zo maar door.

Het begon de eerste week onder het mom van: “Ik kan weer, ik geniet er even van en volgende week ga ik weer gewoon gezond eten”. En tot de dag van vandaag zit ik hiermee te stoeien.

3

Het is gelukkig niet meer elke avond een vreetfestijn, dit heb ik eindelijk weer een beetje in de hand. Ik eet nu weer wat minder, gezonder en probeer de cheatmeals te beperken tot 1 of 2 keer in de week. Dit werkt goed al moet ik wel zeggen dat het lastig is om na een cheatmeal de volgende dag weer gezond te starten.

Gelukkig voel ik wel meteen aan mijn lichaam dat gezond voedsel veel beter is. Na een cheatmeal heb ik vaak last van m’n buik, houd ik veel vocht vast en zit ik laag in m’n energie. Genoeg redenen om niet weer naar ongezonde producten te grijpen.

4

De afgelopen week was een week zonder zondigen en wauw wat vond mijn lichaam dit fijn! Geen opgeblazen buik, goed geslapen en veel energie. Er stond namelijk een grote cheatday op de planning: mijn 22e verjaardag! Een dag vol lekkers zoals taartjes én sushi (all you can eat offcourse). Nu ik dit typ zit ik bij te komen van al dit lekkers met een bakje kwark. Misschien heb ik dan toch eindelijk de balans gevonden?

Wat mijn trainingen betreft; deze gaan ontzettend lekker. Door het constante calorieoverschot ben ik flink gegroeid in massa (vet en spier) en mijn kracht is ook flink vooruitgegaan. Ik maak mijn eigen schema’s weer en als ik geen zin heb in een bepaalde oefening of er juist iets bij wil doen, doe ik dat lekker! Ik heb weer plezier in het trainen en dat was wat ik wilde.

5

Vanaf volgende week wil ik toch weer wat gaan zakken in calorieën om mijn vetpercentage iets omlaag te krijgen. Want dat is zeker omhoog gegaan de afgelopen maanden. Ik merk dit vooral aan m’n buik en wat lichte cellulitis op m’n benen en billen. Iets wat ik niet mooi vind en waarvan ik weet dat ik er ook weer vanaf kan komen. Een nieuw projectje dus eigenlijk. Dit keer ben ik niet zó streng voor mijzelf. Af en toe een lekkere treat of cheatmeal kan best, als het maar niet elke dag is!

Nou dit was even een korte samenvatting van de afgelopen 3 maanden. Over 2 weken komt er weer een blogje online!

Liefs Gaby

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply