Hoofdgerechten/ Lunch/ Salades

Recept: Farro salade met artisjok, asperge en cherrytomaat

Kennen jullie de Italiaanse graan farro al? Binnenkort vertel ik jullie hier meer over, want na het koken van mijn eerste recept met farro ben ik enthousiast er over! Op de bovenstaande foto moet je een beetje zoeken naar de farro, de granen worden verstopt onder allerlei lekkers namelijk. Samen met vriendin Mathilde heb ik gesmuld van dit recept, het is echt een aanrader als je op zoek bent naar een lekkere, maar toch vullende salade. Mijn variant is vegetarisch, maar je zou bijvoorbeeld spekjes toe kunnen voegen of een lekker stukje vis erbij bakken.

Ingrediënten voor 2 personen:

– 150 tot 200 gram farro
– bakje groene asperge tips
– 2 handjes vol cherrytomaten
– 1 blikje artisjokharten
– 2 eetlepels zwarte olijven
– 1 eetlepel balsamico
– 3 eetlepels olijfolie
– halve citroen
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui
– peper & zout
– basilicum
– een paar handjes rucola, little gem of slasoort naar keuze

(niet op de foto, wel in het gerecht)
– feta naar smaak

farro 1

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de over op 250 graden. Halveer de tomaatjes, plaats deze in een ovenschaal of bakplaat en strooi er wat peper, zout en basilicum over. Daarna sprenkel je olijfolie over de tomaatjes. Deze mogen ongeveer 20 minuten in de oven.
  2. Kook de farro in ongeveer 8-10 minuten beetgaar.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Deze mag je in een pannetje bakken totdat de ui glazig is.
  4. Maak de dressing door de balsamico, citroen, olijfolie te mengen en op smaak te brengen met peper en zout. Wanneer de ui en knoflook klaar zijn, mag je deze aan de dressing toevoegen.
  5. Voeg de dressing toe aan de gekookte farro en laat de smaken even intrekken.
  6. Was de asperges en grill deze in een grillpan. Let op, de aspergetips zijn al snel beetgaar.
  7. Ondertussen snij je de olijven in ringetjes en halveer je de artisjokken.
  8. Wanneer de asperges bijna klaar zijn, grill je nog even snel de halve artisjokharten. Dit geeft echt een heerlijke smaak.
  9. Haal de tomaatjes uit de oven en dan kan het opmaken van je bord beginnen.
  10. Meng de gemarineerde farro samen met de slasoort naar keuze. Vervolgens beleg je je bord met de verschillende toppings; de tomaatjes, artisjokken, asperges, olijven en maak het af met wat lekker zachte feta.
  11. Smakelijk eten, geniet ervan!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply