Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ei wrap met cottage cheese

Ei wrap met cottage cheese

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • ½ courgette
  • 4 eieren
  • 200 gr cottage cheese
  • 20 gr kiemoenten
  • peterselie
  • citroensap
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Vandaag het recept van een heerlijke wrap gemaakt van ei, gevuld met gegrilde courgette en romige cottage cheese. De kiemen in dit recept zijn onwijs gezond, dus met deze maaltijd kun je niet misgaan. Makkelijk is het zeker en het staat snel op tafel!

Hoe maak je budget recepten?

Dit recept heb ik gemaakt in het kader van de Albert Heijn 5x5budgetchallenge. Lees in het eerste recept van deze challenge iets meer over deze challenge: Pasta met makreel. Maandelijks zal ik een challenge krijgen en deze maand was dat om 5 maaltijden te koken voor €5 per maaltijd.

Makkelijk, goedkoop en snel recept

Deze maaltijd is erg makkelijk en staat lekker snel op tafel. De gerechtje is helemaal geschikt wanneer je net gesport heb, vanwege de vele eiwitten in het recept. Mocht jij net als mij in een keer boodschappen gedaan hebben volgens al mijn 5 Albert Heijn budget recepten, heb je nog avocado's over. Deze kun je er eventueel ook nog aan toe voegen.

De kosten:

Ei 4 stuks: €0,88 
Cottage cheese: €0,69 
Courgette (een halve): €0,85 
AH verse peterselie (4 gr): €0,28 
Kiemgroenten: €1,00 per 60 gr. (20 gr gebruikt): €0,33 

Totaal: €3,03. 

Zie ook mijn budget recepten blog voor meer goedkopen recepten.

Bereiding

Stap 1

Snijd de courgette in plakjes en gril deze in een grillpan. Heb je deze niet? Dan is een normale pan ook goed.

Stap 2

Kluts per eiwrap twee eieren in een kommetje tot een egale massa.

Stap 3

Meng de cottage cheese in een kommetje met gehakte peterselie, wat citroensap, peper en zout.

Stap 4

Neem een pan en voeg daar twee geklutste eitjes aan toe. Verdeel het mengsel goed over de pan en zet op laag vuur. Zo gaar je het ei langzaam. Omdraaien is niet nodig en na ongeveer 5 minuten zal je wrap klaar zijn.

Stap 5

Vul de wrap dan met plakjes gegrilde courgette en de helft van het cottage cheese mengsel. Voeg daarna ook wat kiemen toe.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch ei vegetarisch makkelijk & snel huttenkase wraps

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴