Bijgerechten/ Borrelhapjes & Dips/ Snacks/ Zoet

Recept: Dukkah met Vijg, Geitenkaas & Vermout

In de deze reeks laat ik jullie zien hoe je ‘Zout met een smaakje’ in je gerechten kunt verwerken. Ik kan namelijk goed voorstellen dat je de potjes in deze blogpost ongelooflijk leuk vindt, maar nog niet goed weet hoe je ze in je dagelijkse keuken en gerechten kunt verwerken. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en dát wil ik jullie laten zien! Kan wel natuurlijk, maar die keuze is aan jou 😉

Vandaag laat ik jullie zien hoe je ‘ Smaakje zonder Zout’ Dukkah kunt gebruiken voor een recept met vijgen, geitenkaas en Vermout.

De zout met smaakjes zijn door Marc Somers en Anne Westerbos ontwikkeld om je maaltijd op een gemakkelijke manier nog smakelijker te maken. Met veel liefde worden de eigen kruiden en bloemen geoogst, geplukt waarna ze worden gedroogd en in de zoutjes verwerkt. Het ‘Smaakje zonder Zout’ kun je voor € 4,50 kopen.

Anne is geïnspireerd door haar vriendinnetje Lotte. Dit is namelijk een recept van Lotte, waar Anne helemaal gek van is. Dit wilden wij natuurlijk ook graag proeven.

Ingrediënten:

– 4 vijgen
– 4 blokjes geitenkaas
– Beetje honing
– Een paar druppels vermout
– 1 theelepel dukkah

Dukkah 1

Hoe maak je het?

  1. Verwarm je over op 180 graden.
  2. Kerf kruisjes in de vijgen, zodat je in elk hart van de vijg een blokje geitenkaas kunt leggen.
  3. Vervolgens druppel je over elke vijg een paar druppels honing en een paar druppels Vermout.
  4. Nu kun je de vijgen maximaal 5 minuten in de oven doen. Wanneer de geitenkaas langzaam begint te smelten, is het tijd om de vijgen eruit te halen. Let op, dit verschilt per geitenkaas.
  5. Strooi nu over elke vijg een theelepel met Dukkah.
  6. Simpel, maar ongelooflijk lekker, zeker met een glaasje Vermout, ijsklontjes en een plakje sinaasappel erbij!

Deze foto’s zijn gemaakt door Anne Westerbos.

Liefs Jaimy

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Dedicated server
    16 april 2016 at 21:03

    Ik vulde mijn vijg met zachte geitenkaas. Je kunt dit eventueel ook vervangen voor ricotta, mozzarella of blauwe kaas. De combinatie met kaas is heel erg lekker. En het leuke van dit gerechtje is dat het er heel chique uitziet, maar echt maar een paar tellen werk kost. En eerlijk is eerlijk, daar houden we toch allemaal van.

  • Leave a Reply