Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Couscous salade bowl

Daar ben ik weer met een recept uit een kom. Een kom vol met lekkers, want dat is nu eenmaal een grote favoriet van me. Deze keer een kom met couscous salade en kruiden samen met weer veel groenten. Kijk snel mee voor het recept.

Soms heb ik het idee dat ik echt teveel van dit soort recepten kook, eet en op mijn blog zet. Toch is mijn blog een weerspiegeling van alles wat ik graag eet, dus vind ik ook niet dat ik dit moet veranderen. Dat gezegd, ik vind dat ik weer meer moet experimenteren en meer nieuwe dingen moet proberen. Dit soort recepten zijn nu eenmaal makkelijk te maken, onwijs lekker, gezond en daarom grijp ik er snel naar. Niet heel vreemd toch?

Deze maaltijd is een salade bowl met zoete aardappel en feta kaas. Het is lekker als hoofdgerecht of lunch en staat onwijs snel op tafel, dus snel snel, hier het recept van deze vegetarische maaltijd!

Ander Bowl food:

Tempeh Bowl

Sushi Bowl

Mexicaanse Bowl

Couscous salade bowl

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 25 minuten

Ingredients

 • 200 gr couscous
 • 5 gr munt
 • 5 gr peterselie
 • 2 el olijfolie
 • peper en zout
 • 70 gr feta kaas
 • 250 gr zoete aardappel
 • 1 citroen
 • 0,5 komkommer
 • 100 gr cherrytomaat
 • 4 lente-uien

Instructions

1

Verwarm de oven op 200 graden, snijd de zoete aardappel in blokjes en bak de zoete aardappel gaar in ongeveer 15 minuten in de oven. Besprenkel wel even de blokjes zoete aardappel olie voordat ze in de oven gaan en voeg een beetje peper en zout toe.

2

Kook water en wel de couscous volgens de verpakking. Hak de peterselie en munt fijn en voeg wanneer de couscous geweld is de kruiden aan de couscous toe met een eetlepel olijfolie.

3

Snijd de komkommer in kleine stukjes, de cherrytomaat en feta in blokjes. Snijd de lente ui in ringen.

4

Neem de helft van een citroen en pers dit helemaal uit over de couscous. Serveer de groenten bij de couscous en klaar is je couscous bowl!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply