Hoofdgerechten/ Pasta's/ Vis

Courgetti met Tonijnsaus

Soms zijn er van die dagen dat ik gewoon echt wat gezonds en lichts wil eten. Op die dagen laat ik graag de koolhydraten achterwege. Dan bedoel ik geen rijst, pasta of aardappelen. Courgetti kennen jullie vast wel; linten van courgette die dienen als spaghetti! Dit met een heerlijke rijke tomaten saus en ik weet zeker dat je de pasta niet mist!

Voor dit gerecht heb ik nog een speciaal ingrediënt: Crick’s Umami Pasta. Deze komt van Delí-Verte, het delicatesse zaakje van Mayke. Deze pasta is gemaakt eigen geteelde tomaten, shiitake, kruiden, Parmezaanse kaas, balsamico en knoflook. Umami smaak wordt omschreven als hartige smaak. Het voegt dus echt wel wat toe aan je saus!

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

– 2 courgettes
– 1 blikje tonijn
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 el umami pasta
– 300 gr gepelde tomaat
– 100 gr zwarte olijven
– 1 rode paprika
– 1 tl oregano
– peper & zout naar smaak
– olie om in te bakken

Courgetti

Hoe maak je het?

  1. Als je een spiralizer hebt is het een fluitje van een cent, dan kun je de courgette makkelijk in sliertje snijden. Heb je die niet, dan mag je ze zelf snijden – like me! Eerst plakjes, dan reepjes!
  2. Snipper het uitje en hak de knoflook. Fruit het uitje in de olie en wanneer deze glazig is, voeg je de knoflook toe. Snijd de paprika in kleine blokjes en bak deze even mee.
  3. Dan mogen de tomatenblokjes erbij en de umami pasta. Laat dit 5 minuten pruttelen.
  4. Dan mag de oregano, tonijn en zwarte olijven (in ringetjes) erbij. Breng dit op smaak met peper en zout.
  5. Roerbak de courgette 2 minuten zodat ze nét niet meer gaar zijn, dat vind ik zelf altijd wat lekkerder. Serveer met de saus en je maaltijd is klaar!

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Vivian | stayaliveandcooking
    18 juli 2016 at 09:29

    Die Umami pasta klinkt goed! En ik ben het helemaal met je eens, soms heb je gewoon geen zin in zo’n mega vullende pasta… Dan is dit een goed alternatief.

  • Reply
    Kleine Prinses
    19 juli 2016 at 14:30

    ziet er lekker uit!

  • Reply
    Marleen@Burgertrutjes
    19 juli 2016 at 19:03

    Oh yumm! En nog gezond ook!

  • Reply
    Demi | DE KOOKFABRIEK
    24 juli 2016 at 09:10

    Klinkt super lekker! En ik ben echt dol op courgetti

    • Reply
      admin
      24 juli 2016 at 10:05

      Ja, ik ook!

    Leave a Reply