Food Diary/ Foodtalk

Challenge: Een week… Vegetarisch!

Wederom een nieuwe rubriek op jaimyskitchen.nl! Ik ga namelijk telkens een nieuwe challenge aan waarbij ik steeds een week lang iets ga uitproberen. De eerste keer zal zijn; een week lang… vegetarisch!
Je zult ook een week lang vegan, suikervrij en nog veel meer op mijn blog terugzien komen. Kijken jullie mee naar mijn vegetarische week?

Als klein meisje wilde ik vegetariër zijn nadat ik allerlei verschrikkelijke filmpjes over dierenleed gezien had. Dit werd niet helemaal gesteund door het thuisfront en ik bleef dus vlees eten. Een echte vlees-eter ben ik nooit geweest, vis geeft meestal mijn voorkeur. Toch zijn er echt wel gerechten die ik heerlijk vind met vlees, dus helemaal opgeven heeft er nooit echt in gezeten. Mijn vriend en ik eten ongeveer 3 keer in de week vegetarisch en dat is eigenlijk meestel ‘per ongeluk’, omdat vlees of vis geen must is in mijn avondeten. Ik verwacht dan ook niet dat ik moeilijkheden ga krijgen deze week, maar het juist enorm veel zin om vegetarische recepten te gaan maken!

Kijken jullie mee? Onderaan vertel ik ook nog hoe het nu eigenlijk bevallen is deze vega week.

Zaterdag:

Ontbijt: Havermout gekookt in water, met op het einde wat amandelmelk toegevoegd en een geprakte banaan. De topping bestaat uit een halve banaan in plakjes, wat amandelboter en Chipzaadjes. Dit is een vrij standaard ontbijt voor mij, dus no problems.
Lunch: Een zacht wit broodje met daarbij roerei met oesterzwammen en bospaddestoelen. Ik had nog ontbijtspek in de koelkast liggen, maar die laat ik daar dus ook bewust liggen. Ik heb het niet eens gemist eigenlijk, ondanks dat ontbijtspek ongelooflijk lekker is!
Tussendoor: Ik eet maar liefst 3 Madeleine cakejes wanneer ik thee drink bij vriendin Mathilde.
Diner: Risotto met prei, spinazie, oesterzwammen en bospaddestoelen. De uitdaging zat hem bij de bouillon die ik gebruik. De groentebouillon was op, ik had alleen nog maar kippenbouillon en die mag je natuurlijk niet gebruiken in een vegetarisch dieet. Ik heb wat kokend water genomen, zeezout, rozemarijn en witte peper toegevoegd. Net zo lekker eigenlijk! Door de risotto zit verder ook nog wat kaas, uiteraard!
Snack: Ik had vanavond een spelavond van het voetbalteam van mijn vriend in ‘Raking the Stars-stijl’, ontzettend leuk. We aten vroeg, rond 5 uur, dus in de avond had ik wel weer wat trek. Eerst nam ik 3 blokjes kaas, lekker. Daarna kwamen ook bitterballen en ik heb er gewoon 4 gegeten! Pas de volgende ochtend besefte ik was wat ik gedaan had en dat ik in mijn Vegetarische Challenge zit. FAIL dus…

Vega Day 1

Zondag:
Ontbijt: 
een wit puntje van de bakker met gezouten roomboter en een kop thee.
Lunch: Ik heb nog steeds erg veel last van mijn tanden dus ik moet het een beetje van zacht voedsel hebben. Samen met mijn vriend ga ik boodschappen en ik vind bij de Turkse Supermarkt een zacht broodje gevuld met feta en peterselie, die eet ik lekker thuis op!
Tussendoor: Een kop groene thee met gember, citroen en honing met een kiwi gold.
Diner: Ontzettend lekkere clean Mexicaanse quinoa van Ivana, van Enterprise Me TV. Ik vind Ivana echt heel tof. Ze eet gezond, is een top yogi en reist de wereld rond. Check even haar kanaal!

Vandaag eet ik niet zoveel eigenlijk, omdat ik erg last van mijn tanden heb weer. Het neemt echt mijn eetlust weg, helaas.

Lunch dag 2
Diner dag 2

Maandag:
Ontbijt: Overnight Oats met vanille yoghurt en vanille sojamelk. Daarbij heb ik lekkere plakjes banaan en bevroren frambozen.
Tussendoor: Smoothie met grapefruit, peer en banaan; very yum!
Lunch: Leftover risotto van zaterdag!
Tussendoor: Een kiwi gold
Avondeten: Ik heb echt een heerlijke pasta gemaakt met onder andere volkoren penne, een aubergine, za’atar, kwark en peterselie. Het recept is pas online gekomen: Pasta met Aubergine, Za’atar & Kwark.

Grappig feitje: ik werk bij een bedrijf die onder andere vleessnacks maakt. We mochten een nieuw product proeven, altijd leuk! Maar dit heb ik dus af moeten slaan. Dit zijn echt kleine dingen waar je nooit op let, het viel me gewoon extra op.

Vanavond het ik een uurtje pilates gedaan en daarna heb ik samen met mijn vriend 1,5 uur gewandeld. We hebben 7,5 kilometer gelopen door woonwijken om lekker naar huisjes te kijken. Was ontzettend gezellig!

Ontbijt dag 3

Diner dag 3

Dinsdag:
Ontbijt: Ik besluit om flink te ontbijten om dat de combinatie beugel en in de auto zitten de hele dag best lastig is met wat ik kan eten allemaal. Het worden kastagne champignons, oesterzwammen, een eitje en een wit, zacht broodje.
Tussendoor: Een smoothie met ananas, aardbei, banaan en peer.
Lunch: Een wit broodje met extra belegen kaas en een breker
Tussendoor: een kop groene thee Earl Grey en een stukje pure chocolade.
Diner: Een heerlijke Indiase curry met rode linzen, bruine linzen, paprika en paneer. Paneer is een Indiase kaas, echt ongelooflijk lekker. Het recept zal binnenkort online komen.

Dag 4 Diner Collage

Woensdag:
Ontbijt: het ontbijtje van gisteren beviel wel dus vandaag at ik een broodje met kaas, ei en oesterzwammen, yum!
Tussendoor: water! Ik had gewoon geen tijd voor een tussendoortje vandaag!
Lunch: Een flinke smoothie met twee kleine bananen, vanille soyamelk, havermout en een kiwi.
Tussendoor: een kiwi gold
Diner: Mijn lieve vriendje had weer eens zin in fast food, hij wilde graag kebab. Waar wij kebab halen heb je echt vers brood, veel groenten en mager vlees. Het voelt niet heel erg als fastfood aan. Ik heb gekozen voor een vegetarische pizza, met champignon, ui, paprika, olijven en artisjok; lekker!

Collage day 5

Donderdag:
Ontbijt: Ik maakte eerder deze week Jamie’s Superfood granola met onder andere havermout, noten, gedroogd fruit, cacaopoeder en koffie. Dit dat ik met vanille yoghurt als overnight oats. In de ochtend maakte ik het af met bevroren blauwe bessen en kaneel, heel lekker!
Tussendoor: Een DE ice cappuccino en een sinaasappel-grapefruit juice.
Lunch: Mijn lunch is erg laat vandaag, maar ook erg lekker! Een sneetje desembrood met gezouten roomboter, een halve avocado en gehakte cherrytomaatjes. Oh, en een glas citroen water.
Tussendoor: Een stukje abrikoos-dadel koek van de EkoPlaza (zonder toegevoegde suiker) en een amandel cappuccino.
Diner: Paneer Jalfrezi volgens dit recept: Paneer Jalfrezi recept. Ik voegde alleen wat wortel toe en liet de kurkuma achterwegen verkleuren van mijn beugel.

Collage Day 6

Vrijdag:
Ontbijt: Ik eet vanille yoghurt met granola.
Tussendoor: Een zacht wit broodje met kaas
Lunch: Een flinke smoothie met banaan, sinaasappel en havermout.
Tussendoor: Een cappuccino met twee stukjes abrikoos-dadel koek van de ekoplaza.
Diner: Jamie Olivers’ Superfood Aubergine met bruine rijst, harissa en balsamico tomaatjes en olijven. Dit is een heerlijk gerecht, al krijg ik het nooit zo fotogeniek als Jamie…

IMG_9668

Ik heb niet echt foto’s gemaakt vandaag, maar daarom een oude foto van een lekkere cappuccino 🙂

Wat vond ik ervan?
De challenge was enorm leuk om te doen. Tijdens het avondeten miste ik het vlees of de vis eigelijk nooit. Ik kwam er wel echt achter dat ik veel vaker iets eet met vlees dan ik eigenlijk dacht. Denk bijvoorbeeld aan de bitterbal die ik per ongeluk at, maar ook kon ik bijvoorbeeld geen pakje noodles eten die we in huis hadden. Dit eet zich makkelijk weg met mijn beugel, maar was chicken flavour. Zo waren er telkens kleine dingen, waar ik toch met mijn neus op de feiten gedrukt werd. Zaterdag was de challenge voorbij, mijn vriend maakte knakworstjes en.. ik kon het gewoon niet eten. Zaterdag at ik dus eigenlijk nog een dagje extra vega. Ik ben veel bewuster geworden van het eten van vlees en dat vind ik eigenlijk ontzettend fijn!

Hebben jullie als eens een vega challenge gedaan? Wat vonden jullie ervan?

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply