Food Diary/ Foodtalk/ Vega & Vegan

Challenge: Een week lang… Vegan!

Doordat ik The Green Happiness gevolgd heb, is er niet veel gekomen van mijn week challenges. Maar, het is zover, ik heb een week lang Vegan gegeten! Dit was niet moeilijk voor mij, omdat ik ongeveer 5/6 dagen in de week vegan eet sinds The Green Happiness. Kijk mee wat ik allemaal gegeten heb.

Laat ik beginnen dat ik veel vegan eet vanwege het gezondheidsaspect. Niet vanwege dat ik dieren zielig vind, al moet ik daar niet teveel over nadenken, want zielig vind ik het wel. Wanneer ik weer eens achter een vee vrachtwagen rijd, moet ik mijn gedachten uitschakelen. Dat ga ik nu dus ook doen. Zuivel zoveel mogelijk uit mijn dieet houden werkt onwijs goed voor mij en eerlijk gezegd mis ik het niet. Zo nu en dan vind ik vis od vlees echt wel lekker, dus helemaal verbannen kan ik dat niet.

Maandag

Ontbijt: Heerlijke kokosyoghurt van Harvest Moon met passievrucht en kiwi. En wat kokosrasp en chiazaadjes om het te versieren.
Tussendoor: Smoothie met sojayoghurt, banaan, 2 kiwi’s, kaneel en een beetje water om de smoothie dunner te maken.
Lunch: 2 plakjes bananenbrood
Tussendoor: Ik wil gewoon bijna een stukje kaas pakken. Al weken heb ik geen kaas meer gegeten, omdat ik zuivel mijd en juist wanneer je de vegan challenge doet krijg je er ineens zin in.. Maar, ik neem een dadel en drink water!
Diner: zwarte bonenburgers, 2 stuks, met wat cherrytomaat, komkommer, gegrilde courgette en broccoli. En een sojayoghurt-munt sausje. Jam, dat was een lekker avondmaaltje! Het recept gaat zeker nog online komen 🙂

Harvest Moon kokos yoghurt

Zwarte Bonen Burger

Dinsdag

Ontbijt: Overnight Oats van sojayoghurt met kokosrasp, granaatappel en cranberry. Daarbij drink ik heerlijke Dilmah amandelthee.
Tussendoor: een halve bak rode druiven en water.
Lunch: twee smeltboterhammen met komkommer. De paprika spread die ik wilde gebruiken zal er niet meer goed uit.. Dus dan maar boterham met bijna een halve komkommer.
Tussendoor: Ik maak een lekkere smoothie van peer en banaan! En later nog een halve Ombar!
Diner: Heerlijke sushi bowl!Ontbijt Overnight Oats granaatappel

Rode druiven fruit

Woensdag

Ontbijt: Overnight outs van vanille sojayoghurt met rozijnen, kaneel, abrikozen en banaan.
Tussendoor: een peer en een kwart bakje druiven
Lunch: left over van de sushi bowl!
Tussendoor: homemade mueslibar, zo makkelijk en zo lekker. Komt online hoor 🙂
Diner: Een curry met linzen, pompoen en spinazie!

Vanille Overnight Oats banaan

homemade muesli bar

Donderdag:

Ontbijt: Warme havermout met amandelmelk, walnoot en honing
Tussendoor: een peer en een Nakd bar apple brunch
Lunch: 2 zelfgemaakte muesli bars
Tussendoor: komkommer En ja, weer een smoothie met banaan, vanille sojayoghurt en peer.
Diner: Loaded Zoete aardappel, oftewel gevuld met geroosterde kikkererwten en nog veel meer lekkers, binnenkort online!

Smoothie Jaimy

Sweet Potato Overload

Vrijdag:

Ontbijt: twee sneetjes brood met pindakaas en banaan.
Tussendoor: Nakd bar en wat aardbeien
Lunch: leftover zoete aardappel! Lekker hoor!
Tussendoor: een smoothie met banaan, frambozen, kokos, water en wat kokosbloesem suiker.
Diner: frietjes! woops met vega mayo en een lefrover salade met komkommer, tomaat en sla.

Smoothie fruit

Zaterdag:

Ontbijt: smoothie van peer, banaan en ananas, deze is echt té lekker!
Lunch: een croissant, zonder iets erop omdat ik dit even snel bij de Hema haal tussendoor.
Tussendoor: een heerlijk kommetje geroosterde paprika en pastinaak soep met lekkere sprouts erbij!
Diner: Zelfgemaakte zoete aardappel gnocchi! Dit is echt hemels, maar ook dit staat helaas nog niet online.
Dessert: raw vegan cheesecake zonder kaas! Deze zijn echt a-mazing! Deze verklap ik nog niet, maar komt over een maandje op de website met recept.

Alpro Paprika Pastinaak soep

Recept soep

jaimyskitchen, zoete aardappel, sweet potaio, gnocchi, italiaans, pasta, alpro, alpro soya cuisine, vegan, veganistisch

Recept

Zondag:

Ontbijt: ik heb vandaag niet veel inspiratie, het wordt Provamel soja-amandel yoghurt, ongezoet met aardbeien.Ook eet ik een grapefruit.
Lunch: de foto’s van de aardappel gnocchi zijn niet echt goed gelukt. Daarom maak ik vandaag een nieuwe portie en eet ik deze als lunch nog eens. Héél vervelend 😉
Tussendoor: 2 medjoul dadels
Diner: Een heerlijke salade met geroosterde kikkererwten en geroosterde groenten zoals wortel en bloemkool. Deze had ik nog over van de curry!

Deze dag drink ik veeel water.

Grapefruit

Water

Moeilijk een week lang vegan eten? Ik heb weer ervaren dat wanneer je buiten de deur gaat eten het behoorlijk lastig kan zijn. Dan ben ik ook makkelijker te verleiden, zoals met de quiche. Verder gaat het vegan eten onwijs goed en hou ik het niet bij een weekje. Ik eet nu ongeveer al drie maanden 80% vegan. Mijn grootste verslaving kaas zou een enorm obstakel moeten morgen had ik van te voren bedacht, maar dat valt reuze mee. Ik mis het eigenlijk niet eens.

Vegan lifestyle 80%, dat ga ik zeker doorzetten en volhouden. Ik kies hiervoor wegens gezondheids redenen. Lees hier meer daarover.

Anne van Anne Foodie Travel had ooit eens een mooie quote gehoord: ‘ Eat 80% for the body and 20% for the heart’. Daarmee sluit ik deze Vegan Challenge week af!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Anne Travel Foodie
    20 mei 2016 at 08:33

    Wat leuk meis! En ik voel me vereerd dat je mij citeert 😊 het is eigenlijk 20% for the soul, maar heart vind ik ook wel mooi 😊

  • Reply
    Marleen
    20 mei 2016 at 09:48

    Jammer dat veel recepten nog niet online staan. Wanneer dit wel zo is, wil ik het zeker ook eens proberen. Dan heb ik een mooi voorbeeld! Ben benieuwd wat het gaat doen…

    • Reply
      admin
      20 mei 2016 at 18:08

      Hi Marleen,

      Ja, dat begrijp ik, maar ze komen de komende weken allemaal online!
      Een kwestie van even in de gaten houden dus. Maandag komt de gevulde zoete aardappel al 🙂

    Leave a Reply