Zoet

Brownies met zwarte bonen

Zwarte bonen brownies www.jaimyskitchen.nl

Brownies zijn echt mijn guilty Pleasure en experimenteren ermee is onwijs leuk. De basis van deze brownies zijn zwarte bonen. Ja, echt en ze smaken er niet naar. Sterker nog, ze zijn onwijs lekker en een stuk minder ongezond. Een stuk minder natuurlijk, want gezond noemen vind ik een beetje overdreven. Maar ze zijn echt to-die-for!

Zoals ik al zei, brownies vind ik de bom en daarom vind ik het leuk om ermee te experimenteren. Eerder maakte ik al eens zoete aardappel brownies en nu dus deze variant. Het was best spannend om ze te maken, want het was toch wel een experiment. Na veel recepten doorlezen, besloot ik mijn eigen koers te varen. Toch bleef ik het apart vinden, want in geen enkel recept vond ik iets van bloem. De cacaopoeder en bakpoeder waren de enige vorm van droge ingrediënten. Maar ze zijn onwijs goed geluk!

Proef tussendoor wel goed het beslag, want ik vond zelf dat het best wat zoetigheid nodig had. Anders blijf je best goed het aardse van de bonen proeven. Die 2 eetlepels honing kunnen voor jou misschien wel te weinig zijn.

Zwarte bonen Brownies www.jaimyskitchen.nl

Brownies met zwarte bonen

Print Recipe
Serves: 15 blokjes Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • 1 blikje zwarte bonen (400 gr - uitlek ongeveer 265 gr)
  • 100 gr dadels in dunne plakjes
  • 3 el cacaopoeder
  • 2-4 el honing of agave siroop
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren
  • 1 el bakpoeder
  • 2 el kokosolie (of zonnebloemolie)
  • 1 el kokosrasp
  • een snuf zout
  • bakpapier

Instructions

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Voeg alle ingrediënten, op de dadels, bakpoeder en kokosrasp na, in een keukenmachine. Meng dit een aantal minuten tot een egale massa.

3

Voeg daarna in een kom en meng de dadels in dunne pakjes en het bakpoeder toe aan het beslag. Meng nu goed en rustig door.

4

Maak het bakpapier nat en bekleed je ovenschaal of bakblik hiermee. Verdeel het mengsel nu in de vorm.

5

Strooi de kokosrasp nu over het mengsel en bak de brownie af in ongeveer 30 minuten of tot wanneer een saté prikker schoon uit de brownie komt.

6

Let op, word de kokos rasp iets te donker? Leg dan een stuk aluminiumfolie over de brownie heen.

Notes

Optioneel: Je kunt ook suiker naar keuze gebruiken in plaats van honing of agave siroop.

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply