Borrelhapjes & Dips/ Lunch/ Vega & Vegan

Bieten Pesto

Bietenpesto www.jaimyskitchen.nl

Dit recept stond al een tijdje op mijn kooklijstje, omdat ik de kleur van bieten altijd zo gezellig vind. Het is perfecte bietentijd, dus het was zover: eigen bieten pesto maken! Heerlijk op een boterham, door de pasta of op een toastje. Ook dit recept is onwijs makkelijk om te maken.

Bietjes zijn heel aards van smaak, maar dit verschilt eigenlijk per bietje. Altijd goedproeven proeven tussendoor. De bietjes die ik had hadden een hele aardse smaak, waardoor ik honing toegevoegd heb aan het recept. De Pesto was perfect! Wist je ook dat bieten veel vezels en eiwitten bevatten en je lang een verzadigd gevoel geeft. Daarentegen bevat het weinig calorieën. Powerfood!

Bietenpesto www.jaimyskitchen.nl

Bieten Pesto

Print Recipe
Serves: 600 gr Cooking Time: 10 minuten + 30 minuten

Ingredients

  • 300 gr bieten
  • 60 gr geweekte cashewnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 5 gr bieslook
  • 2 tl honing
  • Citroensap naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie

Instructions

1

Week de cashewnoten het liefst een nachtje, maar een half uurtje in kokend water kan ook.

2

De overige ingrediënten mogen toegevoegd worden aan de keukenmachine en tot de gewenste grofheid gemengd worden.

3

Proef goed of je meer peper, zout, honing of citroensap wilt toevoegen.

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply