Aziatisch/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Bibimbap Vegetarisch – Koreaans

Bibimbap Vegetarisch www.jaimyskitchen.nl

Koreaanse bibimbap is een heerlijk gerecht met rijst en een pittige saus van gochujang oftewel gefermenteerde chilipepers. Dit is een vegetarische variant of zelfs veganistisch wanneer het ei weggelaten wordt. Zo kun je dit recept aan iedereen serveren. Heerlijk is dit en laat je niet afschrikken door dat ene gekke ingrediënt!

De gochujang kun je eigenlijk wel in elke toko kopen en is typisch Koreaans. Onder in het recept geef ik een variatietip wanneer je deze pasta niet kunt vinden. Daarnaast zou je de saus minder complex kunnen maken door een paar ingrediënten weg te laten. Heb jij net zo een uitgebreide kruiden, specerijen en smaakmakers voorraad, volg dan zeker dit recept.

Ik ging deze keer voor een vegetarische variant en dit kan zelfs door als veganistisch wanneer het ei achterwege gelaten wordt. Kimchee maakt het extra lekker én spicy en is ook bij de toko te koop. Dit staat hoog op mijn lijstje om zelf te maken, maar is een enorm tijdrovende klus!

Bibimbap Vegetarisch www.jaimyskitchen.nl

Bibimbap Vegetarisch - Koreaans

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 150 gr spinazie
  • 200 gr zilvervlies rijst
  • 0,5 komkommer
  • 50 gr wortel julienne
  • 125 gr tauge
  • 2 lente uien
  • 2 eieren
  • 2 tl sesamzaadjes
  • 100 ml azijn
  • Kimchee naar smaak (optioneel)
  • Peper en zout
  • Bibimbap saus:
  • 2 el gochujang
  • 0,5 groene appel
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el rijstwijn (Mirin)
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • 1 el donkere sojasaus
  • een snuf witte peper
  • 1 tl suiker

Instructions

1

Kook de rijst volgens de verpakking.

2

Snijd of schaaf dunne plakjes van de komkommer en voeg dit samen met de azijn in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout en laat dit marineren tot het recept klaar is.

3

Mix de ingrediënten voor de bibimbap saus in de blender. Gebruik eventueel een beetje water om de saus wat dunner te maken en zodat het goed kan blenden.

4

Roerbak de taugé in een beetje sesamolie en voeg eventueel wat sesamzaadjes er aan toe.

5

Roerbak ook de spinazie in sesamolie.

6

Snijd de lente ui in ringen.

7

Bak de eieren, maar laat de dooier heel.

8

Bak de rijst nu op met twee flinke lepels van de saus.

9

Maak nu het bord op door alle groenten om de rijst te serveren. Serveer de overgebleven saus erbij voor degenen die van extra pittigheid houden. Strooi lente ui en sesamzaadjes over het gerecht.

Notes

Gochujang kun je in de toko kopen! Kun je het niet vinden? Vervang het door een andere pittige chilisaus.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply