Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Avocado toast met gegrilde mais

Avocado toast met gegrilde mais

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1 maiskolf gekookt
  • 2 sneden zuurdesem brood
  • 1 rode ui
  • 5 gr peterselie
  • 1 el gehakte pistachenootjes
  • 20 gr feta kaas
  • Peper en zout
  • 1 el olijfolie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Ontbijten met groenten? Dat kan! Mijn favoriet van het moment is vers zuurdesembrood met avocado, gegrilde mais en een salsa van peterselie, pistache en rode ui. Jammie, gezonde start van de dag.

Meer groenten bij je ontbijt

Dit recept is ook in het kader van de Albert Heijn #5xmeergroentenchallenge, daar hoort ook een ontbijt recept bij! Eerder maakte ik bijvoorbeeld al lekkere courgette pizza hapjes en een heerlijke witlof salade. Vergis je trouwens niet, avocado is geen groente, maar een fruitsoort! Die telt dus mooi niet mee, maar is wel erg gezond om goede vetten binnen te krijgen. De ster is hier de mais, het liefst gegrild! Heb je hier geen tijd voor? Bereid de mais de avond van te voren voor, deze kun je 2/3 dagen in de koelkast bewaren, dus dat is geen excuus! Wil je het nog makkelijker maken om dit recept te maken, kies dan voor mais korrels uit blik. Deze zou je eventueel ook kort kunnen bakken als je een gebakken smaakje wilt.

Bereiding

Stap 1

Neem de maiskolf en gril deze in de pan zodat er goudbruine stukjes op de mais ontstaan.

Stap 2

Toast het brood en smeer op beide sneetjes een halve avocado.

Stap 3

Maak de salsa door de ui fijn te snipperen, de peterselie fijn te hakkdn en de gehakte pistachenootjes toe te voegen. Meng met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Snijd de mais van de kolf en voeg toe aan de toast met avocado. Maak af met de salsa en feta.

Stap 5

Tip: een maiskolf kun je in 10 minuten gaar koken of 30 minuten in zilverfolie met olie in de oven op 175 graden.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch avocado ontbijt feta vegetarisch zomer mais

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴