Lunch

Recept: Avocado, Bacon & Tomaat Toast

IMG_4978

Een simpele boterham is niet voor mij weggelegd, ik ben er niet dol op. Daarom probeer ik altijd iets anders te bedenken tijdens lunchtijd. Avocado en Bacon zijn dikke vriendjes, dit zal geen geheim voor jullie zijn. Het geheim in deze eenvoudige toast zit in het gebruik van de tomaat.

De avocado bevat omega-3 vetzuren, kalium en een ruime hoeveelheid vezels. Met deze informatie kan ik stellen dat avocado’s tot de superfoods behoren. Door de vezels die het fruit bevat, (YES: avocado valt onder de fruitsoorten) heb je een verzadigd gevoel. En ach, die bacon, a small quilty pleasure!

Ingrediënten voor 1 persoon:

– 1 snee brood
– 1/2 avocado
– 2 cherrytomaatjes
– 4 plakjes bacon of spek
– vers gemalen peper

Hoe maak je het?

  1. Rooster je snee brood in de pan of in de broodrooster.
  2. Nadat je het brood geroosterd hebt, kun je dezelfde pan gebruiken om je bacon in te bakken. Zorg dat het lekker crispy wordt.
  3. Halveer de avocado en gebruik het gedeelte zonder pit.
  4. Het andere deel van je avocado kun je een dag in de koelkast bewaren. Het is wel van belang dat je de avocado eerst met citroensap besprenkeld, hierdoor voorkom je dat het fruit bruin wordt.
  5. Snij smalle sneetjes in je avocado en schep de plakjes met een lepel eruit.
  6. Halveer de cherrytomaatjes en wrijf deze over je geroosterd brood. Het vruchtvlees van de tomaatjes trekt in het brood, wat een heerlijke smaak afgeeft.
  7. Beleg met avocado en bacon.
  8. Strooi wat versgemalen peper er overheen en klaar is je lekkere, voedzame lunch!
  9. Smakelijk!

IMG_4875-001

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Avocado fan
    20 september 2017 at 16:06

    Heerlijk recept, ik ben dol op het zoute van de bacon met het milde van de avocado.

  • Leave a Reply