Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Aardappel Koekjes

Malta Aardappel Koekjes Jaimyskitchen

Heerlijke koekjes gemaakt van aardappelpuree in een krokant jasje, heerlijk bijgerecht! Stiekem at ik deze hele stapel gewoon op als avondeten. Wil jij deze koekjes ook maken? Klik snel verder voor het recept.

Wat je allemaal met aardappelen kunt doen hé! Vorige week al de Mexicaanse aardappelbootjes en nu koekjes van aardappel, jammie! De Malta aardappelen die momenteel in ons land zijn, zijn enorm veelzijdig, dus experimenteer volop. Met aardappelen kun je zoveel meer en dat wil ik jullie laten zien.

Aardappel Koekjes

Print Recipe
Serves: 7 tot 8 koekjes Cooking Time: 40 minuten

Ingredients

  • 800 gr (Malta) aardappelen
  • 5 el bloem
  • 2 el melk
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 2 tot 3 tenen knoflook
  • 2 el (verse) peterselie
  • peper en zout
  • 4 el paneermeel
  • 150 gr cherry tomaat
  • 1 avocado
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap (optioneel)

Instructions

1

Schil de aardappelen, snijd in kleinere blokjes en kook de aardappelen gaar in gezouten water.

2

Giet ze af, voeg een scheutje melk toe en stamp tot een puree. Voeg daarna de gehakte peteselie, bloem, ei en peper en zout toe. Laat dit mengsel afkoelen.

3

Als het afgekoeld is maak je ronde koekjes van het aardappeldeeg. Haal dit lichtjes aan beide kanten door paneermeel.

4

Bak de koekjes op laag vuur goudbruin aan beide kanten.

5

Snijd ondertussen de avocado en cherrytomaatjes in kleine stukjes. Breng op smaak met peper, zout, olijfolie en optioneel citroensap tegen verkleuring van de avocado. Serveer samen met de aardappelkoekjes.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply