Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Salades/ Vlees en gevogelte

Het salade recept van… Your Inspiration World!

Salade met burrata en prosciutto www.jaimyskitchen.nl

Hoi! Ik ben Veerle en ik ben vijftien jaar oud. Ik heb sinds tweeënhalf jaar, net als Jaimy een eigen foodblog: www.yourinspirationworld.nl. Het begon met wat voorzichtige, experimentele receptjes met behulp van mijn moeder, en al snel wilde ik alles zelf doen en bedacht het een naar de andere recept. Een keer in de twee dagen plaats ik een recept en omdat ik door de week altijd druk ben met school, kook ik er in de weekenden veel vanaf.

Ik kook eigenlijk van alles. Van taarten en koekjes, tot salades en ovenschotels. Soms gezond, soms iets minder. Koken vind ik toch wel leuker dan bakken. Daarom ben ik ook heel blij dat ik hier een lekker saladerecept mag delen, op Jaimy’s blog!

Salade met Burrata en Prosciutto

Salades ; ik ben er gek op! Wel met veel afwisseling natuurlijk, de ene keer vega, de andere keer met kip, enzovoorts. Je kan er zoveel mee varieren! Deze salade is lekker luxe, met burrata en Italiaanse rauwe ham. Burrata is een romige variant van mozzarella, nog romiger dan buffelmozzarella! Je kan er geen plakjes van snijden, als je erin prikt stroomt de room er gewoon uit, heerlijk. De ham raad ik je aan om bij de slager te kopen. De kwaliteit is van de ham mis belangrijk in dit recept. De perzik is een heerlijk zoete tegenhanger van de rauwe ham. De perzik hoeft in principe niet gegrild te worden, maar als je tijd hebt en het er nog mooier uit wilt laten zien: waarom niet?

Kan je geen burrata vinden? Dan kan je ook prima voor buffelmozzarella gaan, het verschil is dat burrata nòg romiger is. Burrata is te koop bij de grotere supermarkten, en natuurlijk bij de kaaswinkel.

Salade met burrata en prosciutto www.jaimyskitchen.nl

Salade met Prosciutto en burrata

Print Recipe
Serves: 2-3 personen Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 1 courgette
  • 1 bol burrata
  • 100 g Prosciutto ham
  • 2 grote perziken
  • 1 el pijnboompitten
  • 1/2 citroen
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • balsamico azijn
  • twee flinke handen rucola

Instructions

1

Snijd de courgette in plakken in de lengte en de perziken in plakken.

2

Bak de courgette in een grill- of koekenpan in olijfolie. Grill ook de perzik in olijfolie.

3

Verdeel wat rucola over een brede schaal. Leg hier aan een kant de courgette mooi neer, ergens anders de perzik, de ham en burrata op de rucola. Verdeel citroensap over de salade, balsamicoazijn en olijfolie. Verdeel er wat pijnboompitten over en klaar is je heerlijke luxe salade

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply