Foodtalk/ Persoonlijk

10 Budgettips + Albert Heijn Budget Challenge

Een tijdje terug werd ik benaderd om Albert Heijn ‘AHmbassadeur’ te worden. Onwijs leuk! De komende maanden zal ik dus elke maand een leuke challenge aangaan met Albert Heijn producten. Afgelopen maand is de 5x5budgetchallenge geweest! Vandaag laat ik mijn boodschappen zien, mijn budgetrecepten en vertel ik hoe ik de challenge ervaren heb.

Stiekem was ik erg blij dat ik hiervoor benaderd was, want ik heb zelf 7 jaar bij Albert Heijn gewerkt. Dat was een onwijs leuke tijd, dus hoe leuk is het om nu weer voor Albert Heijn aan de slag te mogen gaan?! Deze maand was dus de uitdaging om vijf avondmaaltijden te maken voor €5 per maaltijd. Leuke uitdaging, want dat is niet enorm veel geld voor een maaltijd. Maar, geloof me echt is echt enorm goed te doen.

Mijn budgettips:

  1. Plan een hele week vooruit en ga 1x boodschappen doen. Zo weersta je onnodige verleidingen.
  2. Denk ik restjes. Voor de pasta met makreel kocht in een courgette, maar gebruikte maar de helft. De andere helft kon ik gebruiken voor in de ei wrap. Maak alles op!
  3. Kies 1 of twee soorten verse kruiden en breng hiermee je gerechten op smaak. Ik koos peterselie deze week. Zo heb je veel smaak en niet teveel kosten
  4. Een eigen kruiden tuin is uiteraard voordeliger, maar wist je dat je harde kruiden zoals salie, rozemarijn en tijm ook makkelijk in kunt vriezen?
  5. Kies voor vegetarisch! Vlees en vis zijn best duur, dus dat hakt meestal wel in een budget. Kook dus ook een keertje vegetarisch, geniet lekkere opties!
  6. Snijd je groenten zelf, rasp wortelen en week je bonen en peulvruchten. Dit bespaard een hoop geld, want voorgesneden groenten zijn vaak prijzig.
  7. Check de aanbiedingen! Bij Albert Heijn kun je ook zoeken naar de producten met 35% korting. let wel op, deze hebben vaak een beperkte houdbaarheid.
  8. Kook grotere porties en vries in. Dit doe ik zelf erg vaak met bijvoorbeeld chili, pasta saus of een curry.
  9. Vergelijk eens goed met de AH basic producten, dit scheelt vaak veel geld en de kwaliteit is gewoon top!
  10. Sommige groenten zoals doperwten, bloemkool en spinazie zijn echt goed het vriesvers vak, omdat de groenten direct ingevroren worden na de oogst. Scheelt vaak veel geld én je kunt beter doseren.

Hoe ging het?

Ik at deze gerechten ook echt allemaal in dezelfde week. Vooraf heb ik flink gepuzzeld met recepten en ingrediënten. Heel handig is het dat je via de website van Albert Heijn kunt zien welke bonusaanbiedingen zijn en hoeveel producten kosten. Dit is trouwens niet gesponsord, ik gebruik deze functie erg vaak om bijvoorbeeld na te gaan hoeveel gram ook alweer in dat ene zakje zat. Zo kan ik makkelijk recepten voor jullie maken met de juiste hoeveelheden.

Het uitzoeken van de gerechten vond ik erg leuk! Op deze manier moet je creatief bezig zijn om een lekkere maaltijd te bedenken. Alle maaltijden waren ook erg geslaagd, daar was ik enorm blij mee. Mijn favoriet was de plaattaart met tonijn! Je kunt trouwens op de titels van de recepten klikken, dan ga je naar het recept.

Mijn 5 budget maaltijden:

Pasta met Makreel en Courgette

Pasta makreel met courgette www.jaimyskitchen.nl

Gepofte Zoete Aardappel

Linzensalade met Avocado

Plaattaart met tonijn

Plaat pizza met tonijn www.jaimyskitchen.nl

Ei-wrap met cottage cheese

Ik ben erg benieuwd naar de volgende challenge die Albert Heijn voor mij heeft! Kom maar op 🙂

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply